Historisch Curriculum Vitae

PERSOONLIJKE INFORMATIE

Naam: Marieke Anne-Wil Leonie Marina Dekker-Abels

Geboortedatum: 12 juni 1984

Geboorteplaats: Almelo

Woonplaats: Gouda

Studie: master Gouden Eeuw (UvA, 2009), bachelor Geschiedenis (Universiteit Utrecht 2008)

Burgerlijke staat: Getrouwd met Stijn Dekker (2012), één dochter Lena Dekker (2013)

E-mail: contact@mariekeabels.nl

 

PUBLICATIES, ACTIVITEITEN EN PRIJZEN

Artikel in de bundel: Terug naar Gouda. Religieus leven in de maalstroom van de tijd. (Red. P.H.A.M. Abels, J. Jacobs, M. van Veen). ‘ Geestelijk leven in een huishouden van Jan Steen. Goudse en andere klopjes geschilderd in genderperspectief’ (Zoetermeer Meinema, 2014).


Rondleiding in de Goudse binnenstad met het thema ‘Kerk en vrouw in Gouda’. Gehouden ter ere van het 25-jarig jubileum van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis (Gouda, oktober 2014).

Bijdrage aan de canon voor kinderen, ‘Verhalen van Gouda’. Met verhalen van Vivian den Hollander en onder redactie van Marianne van der Veer. (Historisch platform Gouda, 2012).

Docent bij de cursus Goudologie. Spiritueel en cultureel erfgoed van de Goudse kloosters. (2012- heden)

Lezing tijdens de Kerkennacht in de Oud-Katholieke kerk St. Jan Baptist in Gouda. ‘Geschiedenis van katholieken in de St. Jan Baptist’ (2012).

Artikel in: Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis (jaargang 14, nummer 1) ‘Beeld en zelfbeeld van zeventiende-eeuwse kloppen in de Noordelijke Nederlanden’ (Alblasserdam 2011)

Artikel ‘Klopjes verbeeld: drie zeventiende-eeuwse kloppenportretten uit Gouda’. In: Tidinge van die Gouda. Tijdschrift historische vereniging die Goude. Jaargang 28, (Gouda 2010).

Bewerking masterscriptie: ‘Tussen sloer en heilige’ Beeld en zelfbeeld van Haarlemse en Goudse kloppen in de zeventiende eeuw, (Utrecht 2010).

Artikel in twee delen. ‘Klein Vlaanderen in Gouda. De invloed van Zuid-Nederlandse immigranten in Gouda in de periode 1585-1625.’ In: Tidinge van die Gouda. Tijdschrift historische vereniging die Goude. Jaargang 26, (Gouda 2008).

Eerste prijs in een websitewedstrijd: ‘De Liesveltbijbel’. Wedstrijd van de Universiteit Utrecht. Het maken van een digitale tentoonstellingen over de boekdrukkunst. (Utrecht, 2008)

Persoonlijke website met columns en artikelen: www.mariekeabels.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>